Nyheter – Vil du forlenge levetiden til Smart Lock?Lær disse tipsene!

Mange brukere klager over den korte levetiden til smarte låser og hvor lett de går i stykker.Det er imidlertid mulig at disse problemene er forårsaket av feil bruk.I denne artikkelen vil vi skissere fem vanlige misoppfatninger i daglig bruk avinngangsdør smart låsog gir enkle teknikker for å forlenge levetiden.

dørlås med fingeravtrykk

1. Ikke overbruk smøreolje

Smarte dørlåser med fingeravtrykkhar vanligvis et mekanisk sikkerhetsnøkkelhull, men brukere bruker sjelden den mekaniske nøkkelen til å låse opp døren på grunn av dens ulempe.Imidlertid, nårsmart digital låsblir stående ubrukt i lang tid, kan det hende at nøkkelen ikke går jevnt inn eller roterer i låsesylinderen.

Til slike tider tenker brukere ofte på å bruke smøreolje, men dette er faktisk en feil.Olje har en tendens til å tiltrekke seg støv, og etter påføring av olje kan låsesylinderen samle støv, noe som resulterer i dannelse av en oljeaktig rest.Dette gjør igjen dørlåsen mer utsatt for funksjonsfeil.

Den riktige tilnærmingen er å påføre en liten mengde grafittpulver eller blyant i nøkkelhullet for å sikre jevn nøkkeloperasjon.

2. Unngå demontering av DIY-lås for å forhindre uhell

DIY-entusiaster prøver ofte å demontere smarttelefoner, datamaskiner og til og medsikkerhetsdørlåser for boliger.Vi anser imidlertid dette som en feil fordi feilprosenten er så høy som 90 %!

Det anbefales på det sterkeste å ikke demontere låsen med mindre du har nødvendig kompetanse.Spesielt smarte fingeravtrykkslåser har mer komplekse indre strukturer sammenlignet med tradisjonelle låser, som inneholder ulike høyteknologiske elektroniske komponenter.Hvis du ikke er kjent med det indre, er det best å unngå demontering.

Hvis du støter på problemer, anbefales det å konsultere produsenten.Vanligvis har de dedikert kundeservicepersonell som kan hjelpe deg.Dette fungerer også som en påminnelse om å velge dørlåser med fingeravtrykk fra produsenter eller autoriserte selgere med pålitelige ettersalgstjenester når du kjøper.

utvendig dørlås

3. Håndteres med forsiktighet: Skånsom rengjøring er nøkkelen

Opplåsing av fingeravtrykk og passord er de to mest brukte metodene i hverdagen.Imidlertid betyr deres popularitet at berøringspanelet og hendene våre kommer i hyppig direkte kontakt.Oljen som skilles ut av svettekjertlene på hendene våre kan lett etterlate flekker på panelet, og akselerere aldring av fingeravtrykksensoren og inndatapanelet, noe som fører til gjenkjenningsfeil eller manglende respons.

For å sikre rask respons for opplåsing av fingeravtrykk og passord, er det nødvendig å rengjøre fingeravtrykksensoren og inndatapanelet regelmessig.Ved rengjøring, bruk en tørr, myk klut for skånsom tørking, og unngå bruk av fuktige eller slipende materialer som kan forårsake vannskade eller riper.

4. Lukk døren forsiktig: Den liker ikke å være grov

Smart lås helautomatisk produktene kommer med en automatisk låsefunksjon.Noen brukere har imidlertid en tendens til å skyve døren direkte mot dørkarmen når de går inn, noe som resulterer i en intim omfavnelse mellom låsen og karmen.Å slå døren med makt kan forårsake skade på dørlåsen.

Den riktige tilnærmingen er å lukke døren forsiktig ved å trekke den mot karmen og slippe den etter at døren og karmen er riktig på linje.Unngå å slå døren hardt, da det kan redusere levetiden til låsen.

automatisk inngangsdørlås

5. Sjekk batteriene regelmessig for hyggelige overraskelser

Batterier er avgjørende for normal drift og sikkerhet til smarte låser.Brukere må sjekke batteriene med jevne mellomrom, spesielt om sommeren eller under høye temperaturer.Hvis batterinivået er lavt eller det er tegn på lekkasje, er umiddelbar utskifting nødvendig for å forhindre korrosiv skade på smartlåsen.

For optimal levetid anbefales det å velge alkaliske batterier og unngå å blande nye og gamle batterier.Fra et brannsikkerhetsperspektiv er dette fordi litiumbatterier er utsatt for eksplosjon under høye temperaturer.I tilfelle brann kan låsen sette seg fast, noe som resulterer i vanskeligheter under redningsaksjoner.

Dette er de vanlige misoppfatningene ved bruk av smarte dørlåser til hjemmet.I stedet for å klage over deres korte levetid, la oss ta vare på dem ordentlig og sikre lang levetid.


Innleggstid: 27. juni 2023